Zakaj bi se na povpraševanje morali odzvati v manj kot 5 minutah?

Prodaja

Študija Harvard Business Reviewa izpred desetih let je pokazala, da se organizacije na povpraševanja ne odzivajo dovolj hitro. Študija je zbrala informacije iz 2.241 organizacij in rezultati so pokazali, da je:

  • 37 % organizacij na povpraševanje odgovorilo znotraj ene ure,
  • 16 % organizacij na povpraševanje odgovorilo znotraj 24 ur
  • 24 % organizacij potrebovalo več kot 24 ur, da odgovori pa povpraševanje in
  • 23 % organizacij ni odgovarjalo na povpraševanja. 

Nekateri bodo trdili, da danes, leta 2021, živimo v digitalnem okolju in da so hitri odzivi postali običajna stvar, a le preprost poskus z nekoliko povpraševanj poslanih različnim organizacijam, nam bo povedal povsem drugačno zgodbo.

Seveda je internet močno vplival na nakupno vedenje kot celoto. Danes kupci lahko dostopajo do informacij z nekaj kliki, ne glede na to, ali do njih dostopajo prek mobilnega telefona, prenosnega računalnika ali katere koli druge povezane naprave, ki je na voljo, kar jim omogoča iskanje in dostop do informacij, ki jih iščejo, v nekaj sekundah. Toda to pomeni, da morajo tudi organizacije pospešiti svoj tempo. Povedano drugače, če se na povpraševanja svojih potencialnih strank ne odzovete dovolj hitro, bodo zelo hitro odšli nekam drugam in morda ne boste dobili druge priložnosti za stik z njimi.

5 razlogov, zakaj bi se na povpraševanje morali dozvati v manj kot 5 minutah

Odgovarjanje na povpraševanja potencialnih strank v manj kot 5 minutah bi moralo postati vaša prioriteta, ker: 

1. so raziskali ponudbo in so se pripravljeni pogovarjati. Mogoče še ne planirajo nakup, so pa izkazali interes in so pripravljeni na pogovor z vami. Zdaj je vaša naloga, da zaključite prodajo v najkrajšem možnem času. 

2. so verjetno zožili seznam potencialnih organizacij, ki jih bodo kontaktirali, in vaša organizacija verjetno ni edina na seznamu. Če jih hitro kontaktirate, imate priložnost premagati konkurenco

3. so verjetno še vedno pri napravi, preko katere so vas kontaktirali, in še vedno razmišljajo o povpraševanju. Če z njimi vzpostavite stik v nekaj minutah, si olajšate delo, ker je njihov um še vedno osredotočen na temo in obstaja večja verjetnost, da bodo vam odgovorili. 

4. bodo pod vtisom “wow efekta“. In to je izjemna priložnost, da naredite odličen prvi vtis. Številne študije so pokazale, da bo 50 % potencialnih strank sklenilo posel z organizacijo, ki bo prva stopila v stik z njimi.  

5. bodo dobili občutek pomembnosti. V nekaj minutah ste stopili v stik z njimi in ste jasno pokazali, da so vam pomembni. In vsi se radi počutimo pomembne, kajne? 

PRENESITE ŠTUDIJO PRIMERA

Preberite, kako podjetje Dekor senčila odgovori potencialnim kupcem v 5 minutah ali manj s pomočjo SaleSqueze Konfiguratorja.

Hiter odziv izboljšuje uporabniško izkušnjo

Rezultati študije, ki so jo izvedli Ohio State University in Insidesales.com, so pokazali, da so imele organizacije, ki so se na povpraševanja odzvale v 5 minutah ali manj, za 900 % višjo stopnjo odziva kot organizacije, ki so vzpostavile stik v 10 minutah ali več. Morda je to za nekatere presenetljivo, če pa upoštevamo vse spremembe v razponu pozornosti potrošnikov v zadnjem desetletju, je teh 5 minut povsem smiselno.

Hiter odziv igra pomembno vlogo pri uporabniški izkušnji. Če hitro kontaktirate potencialne stranke, imate večje možnosti, da naredite odličen prvi vtis in lažje si ustvarite zaupanje že na začetku. Toda ne pozabite, da ni pomembna samo hitrost, ampak tudi ustreznost. Ko se odzivate na povpraševanja potencialnih strank, mora biti vaš pravočasen odziv ustrezen in dobro pripravljen. Če so si vaši potencialni kupci vzeli čas za raziskovanje, si ga vzemite tudi vi.

5 minut za personalizirano ponudbo s SaleSqueze

SaleSqueze vašim strankam omogoča, da v manj kot 5 minutah ustvarijo podrobno povpraševanje s pomočjo profesionalne in intuitivne uporabniške izkušnje. V kombinaciji z naprednim orodjem za točkovanje povpraševanj, ustvarja personalizirane ponudbe s prav tistimi izdelki, ki jih želi vaša stranka, in ustrezno ceno, ki se oblikuje na podlagi izbranih lastnosti.

Avtomatizacija teh nalog v prodajnem procesu bo vaši prodajni ekipi zagotovila več časa za ukvarjanje s potencialnimi strankami in sklepanje poslov. Takšne spremembe hitro vodijo do večje rasti prodaje. Temu rečemo SaleSqueze efekt. Več o tem boste izvedeli v najnovejši SaleSqueze študiji primera!

PRENESITE ŠTUDIJO PRIMERA

Preberite, kako podjetje Dekor senčila odgovori potencialnim kupcem v 5 minutah ali manj s pomočjo SaleSqueze Konfiguratorja.

Prejšnji prispevek
Kako povečati prodajo z orodjem CPQ?
Naslednji prispevek
Zakaj je prodajna strategija pomembna?
Meni